Vanliga frågor från våra kunder

Det finns många sätt att kontakta oss, du kan nu vår kundtjänst , skicka ett e-post eller kontakta oss via Facebook.
Du är alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

För att radera din användare och all information från appen, följ följande procedur i APPsolut Larm App:

  1. Logga in i APPsolut Larm App.
  2. Gå till inställningar (kugghjulet längst ner i högra hörnet).
  3. Välj Användarprofil.
  4. Klicka på RADERA KONTO. Om du är ägare till en plats måste platsen först raderas. Om du vill radera din plats, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@raketen.se

Vårt smarta hemlarm som även fungerar för ett mindre företag genom
sin larmklassning, bredbandsuppkoppling genom flera stadsnät där
vi även erbjuder paketeringar med hemlarm och bredband till bra priser.
I vårt sortiment finns även smarta hem produkter till vårt hemlarm samt
övervakningskameror från Ezviz för både inom och utomhus användning.
Ett hemlarm kan även kallas för villalarm, inbrottslarm, brandlarm. Vårt hemlarm har även produkter för skydd mot vattenskador som varje år är en dyr utgift för försäkringsbolagen och ägare av en fastighet som villa, lägenhet eller fritidshus.

Vårt larmabonnemang kostar 399kr per månad till privatkunder och 495kr till företag (moms tillkommer för företag).

I vårt larmabonnemang ingår det att ditt Raket hemlarm är uppkopplat dygnet runt till vår certifierade larmcentral som övervakar larm som exempelvis inbrott, brand eller vattenläckage i ditt hem eller fritidshus. Till dom flesta orter med omnejd erbjuder vi väktare från Avarn Security med utryckning vid ett larm.

Vår app Raket larm ingår i larmabonnemanget och laddas ner från valfri plattform. Appen stödjer både Android och iOS iPhone telefoner och surfplattor. Ett E-sim från Telia ingår utan kostnad i vårt larmabonnemang som backup.

Vårt hemlarm fungerar lika bra till fritidshuset som villan eller lägenheten i staden som inbrottslarm. Saknas internetuppkoppling i stugan kan vi erbjuda internet via E-sim kortet från Telia i vår huvudenhet för 119kr per månad. Som kund med ett Raket hemlarm till sin fasta bostad erbjuder vi tvillingabonnemang för 149kr per månad till fritidsboendet. Ett inbrottslarm till ditt fritidshus är en bra investering som minskar risken för ett inbrott.

Vi samarbetar med Hemfixarna.se och Ådalens TV-service för installation av våra larmpaket med sensorer och tillbehör. Beställ hem en tekniker för installation av ditt nya hemlarm till ett fast pris från 1998kr. För dig som själv vill installera ditt nya hemlarm från oss finns installationshjälp på svenska att tillgå i vår app för varje produkt samt en installationsguide på engelska medföljer till varje produkt vid leverans.

Ja, de flesta med normal kunskap kring appar och tekniska produkter klarar själv att installera vårt hemlarm. Verktyg krävs för montering av de flesta sensorerna. Efter att man har anslutit vår huvudenhet till ett 230v vägguttag samt anslutit den mot internet via en router med nätverkskabel eller via WiFi, så laddar man ner vår app Raket larm och registrerar sig. Sedan väljer man i appen vilken produkt man vill installera i steg för steg tills alla sensorer och tillbehör är installerade och hemlarmet är då klart att användas.

Ja, i vårt abonnemang till hemlarmet så ingår fria väktarutryckningar vid skarpa larm. Väktarutryckning med 30minuter ingår i vårt larmabonnemang, tid över detta debiteras med 1000kr per påbörjad 30min period. Vi samarbetar med Avarn Security som själva eller via en partner har täckning i dom flesta städer med omnejd i Sverige, kontakta oss vid frågor om väktartjänst till din ort.

Via vår betalpartner klarna kan vi erbjuda räntefri delbetalning upptill 12månader, vid 24månader delbetalning tillkommer 9,95% ränta. För mer information om betalning och avgifter vid köp se våra köpvillkor

Ja, kunden köper produkterna från oss och äger sedan sitt hemlarm.
Man kan välja att betala produkterna direkt vid köp eller att delbetala dom upptill 24månader via vår betalpartner klarna.

Vår betalpartner klarna skickar ut fakturor via e-post eller brev.
Dom erbjuder även kortdragning för betalning av våra abonnemangstjänster.

Ja det gör vi, skicka oss e-post meddelande om att ni önskar få e-faktura från oss. Ni behöver sedan söka upp oss i er internetbank och lägga till oss som mottagare av e-faktura.

Ja, alla produkter kommunicerar trådlöst med huvudenheten genom Zigbee protokollet som är en trådlös standard för kommunikation mellan olika produkter. Vår huvudenhet samt smart siren ansluts till 230v strömanslutning. Vi rekommenderar att vår huvudenhet ansluts med nätverkskabel till en router för en enkel installation och säker kommunikation mot internet men går även att ansluta trådlöst mot en WiFi router.

Vår huvudenhet kommunicerar trådlöst mot både batteridrivna sensorer samt strömslutna produkter som en siren, smart plus eller trådfri lampa från IKEA. Dom strömanslutna produkterna fungerar som förstärkare av den trådlösa signalen från huvudenheten, kallas för MESH nätverk. Vi rekommenderar att man använder vår smart siren för utökning av den trådlösa täckningen då sirenen har inbyggd batteribackup vilket gör att larmet även fungerar vid ett strömavbrott. För en normalstor villa så räcker det med en siren per våningsplan men kan utökas med fler vid behov

Ja, du anger den adressen där hemlarmet installeras i appen under inställningar. Du behöver även kontakta oss med dina nya adressuppgifterna så vi kan uppdatera våra kontaktuppgifter.

Ett larm går till vår larmcentral som kontaktar kunden efter en lämnad ringlista, alla användare får meddelande på sina telefoner och surfplattor där appen är installerad om att larmet går i sin bostad eller fritidshus.

När larmet är avaktiverat går det bra att själv byta batteri i en sensor eller detektor till hemlarmet. I våra produkter används vanliga batterier som går att köpa i dom flesta butiker som säljer batterier. Vissa produkter använder vanliga alkaliska batterier som LR03/AAA och LR06/AAA medans vår brandvarnare, värmedetektor och vattendetektor använder ett CR-123 Lithium batteri. På vår webbsida under produkter kan man läsa vilket batteri som används i respektive produkt.

Användarna av larmet får ett meddelande i vår app när det är dags att byta ett batteri i någon sensor eller detektor. Man kan även i appen under varje produkt se vilken status batteriet har.

Vi anser att det är bättre och mer ekonomiskt fördelaktigt för kunden att själv äga sitt hemlarm än att hyra larmet med huvudenheten, sensorer, detektorer eller andra tillbehör och betala varje månad för produkterna.

Ja, vårt hemlarm har en huvudenhet samt smart siren som har inbyggd batteribackup med en drifttid på ca 8 timmar. Batteribackupen tillsammans med det inbyggda E-sim kortet från Telia gör att hemlarmet fungerar som vanligt under normala strömavbrott.

Om den fasta internetanslutningen slutar att fungera har vår huvudenhet ett inbyggt E-sim från Telia som backup vilket gör att hemlarmet fungerar som vanligt.

Försök att snarast att avaktivera larmet med din kod i appen eller via manöverpanelen. Om larmcentralen ringer innan du hinner avaktivera larmet behöver du ange din kod till personalen från larmcentralen som ringer upp dig.

Ja det fungerar bra, med en uppkoppling mot internet på din mobil eller surfplatta kommer du åt ditt hemlarm i villan eller stugan även på semestern i utlandet.

Ja, med vår rörelsedetektor som är avsedd för husdjur så fungerar det med små och mellanstora husdjur upptill ca 27kg att ha hemlarmet aktivt fast husdjuren är hemma i bostaden.

Ja, i vår app under larmprofiler kan man göra olika inställningar för ex. skalskydd där garaget eller källarvåningen är larmad fast man är hemma i huset, eller på natten ha ett yttre skalskydd aktiverat och med avaktiverade rörelsesensorer.

Ja, våra övervakningskameror från Ezviz kan man se live i vår app. Ändring av inställningar, installation av nya kameror eller uppspelning av inspelat material gör man i Ezviz appen.

Ja, vi har övervakningskameror som är ip-klassade och avsedda för utomhusbruk men dom går även att använda dom inomhus. Några av kamerorna är inte ip-klassade och då endast avsedda för användning inomhus

Vi rekommenderar ett MicroSD kort i storleken 128GB (klass 10 eller högre) för lagring i kameran av bilder och film som kameran sparar ner vid rörelse. Minneskortet monteras i kameran för lokal lagring. Ezviz erbjuder även lagring via deras cloudtjänst mot en avgift.

Ja, normalt ger försäkringsbolagen rabatt på försäkringen för bostaden då det finns ett larm mot inbrott, brand och vattenskador installerat. För skydd mot brand så bör man komplettera med brandsläckare och brandfilt där det kan uppstå en brand. Kontakta ditt försäkringsbolag om deras villkor och eventuella rabatt vid installation av ett larm mot inbrott, brand och vattenskador.

Nej, våra brandvarnare är alltid aktiva även när larmet är avaktiverat och ni befinner er i bostaden. Vid rökutveckling eller en brand så larmar alla brandvarnare och anslutna sirener med en hög ljudsignal samt att larmcentralen ringer upp enligt den ringlista som man har angett vid installationen av hemlarmet.

Kostnaden för ett hemlarm beror på vilken typ av bostad. En liten eller stor villa, lägenhet eller fritidshus kan behöva olika i antal larmprodukter som sensorer och detektorer. Kontakta oss så hjälper vi dig se över vad kostnaden blir i ditt fall.

Ja, via vår app home security kan man larma på och av sitt hemlarm även om man inte befinner sig vid sin bostad.

Ja, med ett digitalt lås som Yale Doorman V2N som är anslutet till vårt hemlarm kan man släppa in hantverkare när man själv inte är hemma. Man kan även tilldela en engångskod som endast gäller för en viss tid som öppnar dörrlåset och larmar av hemlarmet.

Vi har noga valt produkter och antal i våra olika larmpaket för att dom ska passa som ett bra startpaket att utgå ifrån och sedan eventuellt göra någon komplettering för sin bostad. Vilket av våra larmpaket som är bäst för dig som ett villalarm beror typ av boende som liten eller stor villa, lägenhet eller ett fritidshus. Kontakta gärna oss för en konsultation!

Under inställningar i appen och användare, klicka på ”lista över användare” och sedan + tecknet nere i högra hörnet. Fyll sedan i e-post adressen på den användare som du vill bjuda in till ditt hemlarm. Den inbjudna användaren får en länk på e-post för att skapa en inloggning till hemlarmet. Appen laddas sedan ner i App store samt Google play butiken.

Zigbee är en standard för trådlös styrning och övervakning av utrustning exempelvis i hemmet. Zigbee används bland annat inom hemlarm och smarta hem system där sensorer och produkter kan kommunicera med varandra. Tekniken är strömsnål och genom sin MESH nätverksteknik kan man bygga ett nätverk som täcker en stor villa. Våra strömanslutna produkter fungerar som förstärkare till huvudenheten och ger en större täckning i hemmet till den stora villan, lägenheten eller fritidshuset.

Ja, med vår rörelsedetektor som är avsedd för husdjur så fungerar det med små och mellanstora husdjur upptill ca 27kg att ha larmet aktivt fast husdjuren är hemma i bostaden.

Ja, vår huvudenhet även kallad gateway ansluts till en nätverksrouter eller switch med nätverkskabel eller via WiFi trådlöst så den kan kommunicera ut mot internet. Saknar man en fast eller mobil internetuppkoppling kan man teckna till 1GB mobildata till sitt larmabonnemang, då kommunicerar huvudenheten genom sitt inbyggda e-Sim från Telia mot internet. I abonnemanget ingår backup via e-Sim om den befintliga internetuppkopplingen i bostaden skulle gå ner vid en driftstörning eller ett strömavbrott.

Med ett digitalt lås som Yale Doorman V2N som är anslutet till vårt hemlarm kan man ge tillgång till någon att komma in i bostaden när man själv inte är hemma. Via vår app kan man tilldela en engångskoder som endast gäller för en viss tid som öppnar dörrlåset och larmar av hemlarmet. Självklart fungerar koden även för låsning och aktivering av larmet. 

Larmcentralen ringer upp enligt den ringlista som man skapar i appen med telefonnummer i den ordning som man önskar bli uppringd. Vid inget svar så skickar larmcentralen ut en väktare där täckning för tjänsten finnes.

Hemlarm är ett väldigt komplement till Grannsamverkan och certifierade lås mot inbrott. Ett hemlarm kopplat till en larmcentral som även varnar för brand och vattenskador räddar liv och minskar skador på hemmet.
Även om ett hemlarm inte skyddar mot inbrott som ett skalskydd så ger ett hemlarm både en trygghet och säkerhet och av den aspekten anser många det vara väl 
värt pengarna att skaffa larm. En inbrottstjuv väljer normalt alltid en bostad utan ett hemlarm före en bostad med ett inbrottslarm. 

Våra larmpaket innehåller dom produkter som krävs för ett komplett inbrottslarm. I alla våra larmpaket ingår vår huvudenhet även kallad för gateway samt manöverpanelen med sin tydliga knappsats för att enkelt larma av och på med kod eller genom en larmbricka. Till dörrar och fönster ingår magnetkontakter samt rörelsedetektor som monteras i utrymmen som har tillträde genom dörrar eller fönster från utsidan. I våra larmpaket ingår även en eller flera sirener som ger en hög larmsignal vid ett aktivt larm, dom fungerar även som nätverksförstärkare och utökar den trådlösa räckvidden för batteridrivna sensorer. Även en eller flera brandvarnare följer med i larmpaketen, brandvarnarna är alltid aktiva även om hemlarmet är frånkopplat och vid en brand eller rökutveckling som larmar alla brandvarnare med en hög alarmsignal. Våra larmdekaler följer även med för att utvändigt monteras på dörrar och fönster och visar på ett tydligt sätt att din bostad är skyddad av ett inbrottslarm.

Vi har noga valt produkter och antal i våra olika larmpaket för att dom ska passa som ett bra startpaket att utgå ifrån och sedan eventuellt göra någon komplettering för sin bostad. Vilket av våra larmpaket som är bäst för dig som ett inbrottslarm beror typ av boende som liten eller stor villa, lägenhet eller ett fritidshus. Kontakta gärna oss för en konsultation!

Vi har noga valt produkter och antal i våra olika larmpaket för att dom ska passa som ett bra startpaket att utgå ifrån och sedan eventuellt göra någon komplettering för sin bostad. Vilket av våra larmpaket som är bäst för dig som ett villalarm beror typ av boende som liten eller stor villa, lägenhet eller ett fritidshus. Kontakta gärna oss för en konsultation!

Till din stora villa så rekommenderar vi vårt största paket Villa Plus som bland annat innehåller dubbla sirener, brandvarnare,  rörelsedetektorer samt tre magnetkontakter för dörrar och fönster. Komplettera sedan vid behov med fler magnetkontakter, rörelsesensorer. 

Ja, vår brandvarnare kan anslutas till vårt villalarm. Till köket, pannrummet eller garaget kan vi rekommendera vår värmedetektor som larmar vid hög värmeutveckling. I beskrivna miljöer kan det ibland förekomma rök vilket då kan ge falska larm.

Ja, om villalarmet har täckning till garaget så fungerar det utmärkt. Ett sätt är förbättra den trådlösa täckningen på villalarmet är att montera en siren i villan på en plats som är närmast mot garaget. I garaget kan även en siren användas för att skapa en bra och säker trådlös täckning mot villan. Säkra sedan upp garaget med rörelsedetektorer, magnetkontakter för dörrar och fönster. Vår värmedetektor är en bra produkt för ett garage som larmar vid en värmeutveckling.

I vår app så finns det flikhantering där man enkelt kan växla mellan hemlarmet i villan eller sommarstugan. 

Vi är återförsäljare av Ezviz övervakningskameror som går att ansluta till vår Raket larm app. Ezviz har övervakningskameror för både inomhus och utomhusbruk, strömanslutna samt batteridrivna med lång batteritid. Alla Ezviz övervakningskameror ansluts enkelt till ett trådlöst nätverk (WiFi). Ezviz kamerorna som är gjorda för utomhusbruk har en hög IP klassning för att klara ett utomhus klimat.

Nej, det går bra att endast köpa våra övervakningskameror från Ezviz och använda dom i deras egna app utan kostnad. Välj mellan lokal lagring på ett minneskort eller Ezviz molnlagring (kostnad tillkommer från Ezviz) Om man senare installerar vårt hemlarm kan övervakningskamerorna anslutas i vår home security app.

Till våra övervakningskameror från Ezviz behöver man ett MicroSD kort för lokal inspelning. Minneskortet ska minst klara inspelning av FullHD video och vara av Klass 10 eller högre med en snabbare läs och skriv hastighet. 

Ja, vi har en läckagedetektor som ansluten till vårt hemlarm larmar vid små mängder vatten. Vår läckagedetektor är en bra produkt till köket, badrummet eller tvättstugan som är dom vanligaste platserna där ett vattenläckage uppstår. Ett bra tillbehör till läckagedetektorn är vår förlängningskabel med en platt sensor som passar under tvätt eller diskmaskinen.

Vår läckagedetektor larmar vid en liten mängd vatten från ex en droppande anslutning vid en disk eller tvättmaskin. Som tillbehör finns en förlängningskabel där läckagedetektorn kan väggmonteras och en extern sensor med 90cm lång kabel kan enkelt läggas under tvätt eller diskmaskinen i köket. 

Med en läckage detektor anslutet till sitt hemlarm som monteras i köket under diskho och vattenledningar samt under en diskmaskin, eller i badrummet / tvättstugan där en tvättmaskin används kan snabbt ett vattenläckage upptäckas innan stora och dyra skador hinner uppstå. Vattenskador är en stor kostnad för fastighetsägare samt försäkringsbolag. 2018 var kostnaden för försäkringsbolagen gällande vattenskador på över 2miljoner kronor. (enligt statistik från Svensk Försäkring)

Ja, kolla med ditt försäkringbolag kring deras villkor och krav gällande hemlarm med läckagedetektorer för larm vid ett vattenläckage. Normalt är att försäkringsbolagen önskar ett hemlarm / villalarm som larmar vid inbrott, brand samt vattenläckage. Som skydd mot brand kan brandsläckare och brandfilt krävas vilket även är en bra investering i din och din familjs säkerhet. Kontakta ditt försäkringsbolag för deras villkor gällande denna fråga. 

Antalet brandvarnare som behövs till en villa beror på storleken på bostaden, antal våningar, antal sovrum mm. Vår rekommendation är en brandvarnare i alla sovrum, hallen vid entrén samt på en övervåning om det finns. I ett kök, pannrum eller garage så passar vår värmedetektor väldigt bra som larmar vid värmeutveckling. En brandvarnare i ett kök kan ge många falska larm då rök kan uppstå vid matlagning. 

Ja, vi finns både på Facebook och Instagram. Sök på Raketen så hittar ni oss eller klicka på länkarna ovan. Gilla och följ oss på sociala medier.

Nej, ingen av våra produkter använder Bluetooth tekniken men vår huvudenhet har Bluetooth inbyggt om vi i framtiden skulle vilja använda oss av det. Zigbee tekniken som vi använder är bättre anpassat för ett villa larm eller smarta hem lösningar. 

Ja, vårt hemlarm passar alla typer av boenden som villa, radhus, parhus, lägenhet, vinterstuga eller sommarstuga. Vår huvudenhet ansluts till internet endera med nätverkskabel till en router eller via WiFi mot ett trådlöst nätverk. Internet anslutningen kan vara en fiberanslutning, internet via kabel-tv, ADSL eller mobilt bredband som 4G / 5G. Saknas en internet uppkoppling kan abonnemanget beställas med 1GB mobildata för 119kr per månad. 

Ja det går bra, Spanien använder samma spänning som oss (230V) samt samma typ av strömkontakter till deras vägguttag. En internet anslutning behöver finnas så vår huvudenhet kan koppla upp sig mot internet.